vrijdag 9 november 2012

Pesto van basilicum

Pesto is een simpele aromatische saus die bedrieglijk eenvoudig te maken is. Het is heerlijk op gebraden vlees, als smaakgever in warme soep of door de pasta.



Neem een grote bos basilicum, een klein teentje knoflook, een handjevol pijnboompitten en minstens 30 gram Parmezaanse kaas en een kopje lekkere olijfolie

Het meest aromatische resultaat krijg je in een vijzel. 

Wrijf de knoflook met een snuf zout tot een gladde crème. Maal vervolgens de pijnboompitten erdoor.
Draai de stelen van de basilicum. Voeg de blaadjes beetje bij beetje toe en blijf stampen, wrijven en draaien tot je een dikke pasta hebt. Meng met een lepel de olijfolie en kaas erdoor tot een dikke romige saus ontstaat met de consistentie van romig geklopte boter. Proef of de smaak goed is en pas zo nodig aan.

Als je geen vijzel hebt, ...koop er een bij de toko! Je kunt de pesto ook hakken of in een keukenmachine bereiden, maar dan komt het delicate aroma van de basilicum niet tot z'n recht.

Bewaar pesto die je niet direct gebruikt in een jampotje met een vingerdik olie erop. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten